Wat is een BKR registratie?

BKR informeertĀ  organisaties over de kredieten die de consument heeft afgesloten. Het gaat om een advies voor de instanties/bedrijven, zodatĀ  rekeningĀ  gehouden kan worden met het feit dat het onverantwoord kan zijn om iemand een lening te verstrekken. BKR helpt voorkomen dat iemand financieel gesproken te veel hooi op zijn vork neemt.

BKR lening

Indien u geld wilt lenen kijkt de bank of u niet negatief geregistreerd staat. Een BKR lening is een lening die een kredietverstrekker met u kan afsluiten, tegen een hogere rente dan wanneer u geen BKR notering heeft. Ook kan er een BKR lening worden afgesloten, waarbij met het geld van de lening direct al uw andere leningen worden afgelost. U kunt daarbij profiteren van winst op de aflossingsrente. Geld lenen met BKR registratie is niet eenvoudig, maar ook niet onmogelijk. Door de vele aanbieders op internet, zijn er online veel bedrijven, die u geld lenen als u een BKR notering heeft.

BKR Hypotheek

Bij een BKR hypotheek wordt uw hypotheek gebruikt om uw BKR registratie te compenseren, als een soort onderpand voor uw nieuwe lening. Het verschil tussen de BKR lening en de BKR hypotheek is, dat de BKR hypotheek een lening is met onderpand. De meeste hypotheekinstellingen zullen u geen hypotheek met een BKR registratie verstrekken, terwijl u een betalingsachterstand heeft opgelopen. Toch zijn er enkele hypotheek verstrekkers die toch nog wat voor u kunnen betekenen.

Comments are closed.